Gazon

 

 

Gazon

Gazon inzaaien of onderhouden? bij Intergroei hebben wij alles te koop om een gezond gazon te krijgen.

 

Inzaaien van gazon / Grasveld.

Wanneer inzaaien? inzaaien kan in principe het hele jaar door. Echter wachten de zaden met ontkiemen op de juiste omstandigheden. daarom is het beter om te wachten met zaaien tot de juiste omstandigheden zich voor doen.  graszaad ontkiemd rond de 10 graden celcius, ook de grond moet 10 graden zijn. en de zaden moeten vochtig worden.
voorjaar en naajaar zijn de beste momenten om te zaaien. Dit zijn de momenten dat de temperatuur juist is en er relatief veel regen valt.

Gazon onderhouden en gezond houden.

Een gezond gazon heeft weinig tot geen onkruid en mos. en ziet er mooi groen uit. hierin is het belangrijk om te beginnen met maaien zodra de temperatuur rond de 10 graden komt. dit is het moment dat gras begint te groeien. wekelijks maaien bevorderd de groei van uw gazon. een siergazon wordt rond de 3 cm hoog gemaaid en een speelgazon wordt iets langer op 4 cm hoog gemaaid.

Bemesting is ook erg belangrijk voor uw grasveld / gazon. de juiste voeding stimuleert de groei en voorkomt onkruid en mos in uw gazon. kijk voor tips hierover hier